Sunday, May 29, 2011

Menţine-ţi prospeţimea în această vară cu măşti naturiste!

Share/Bookmark


Indiferent de cât de generoasă s-a dovedit mama natură cu noi, frumuseţea trebuie întreţinută prin îngrijiri constante. Vara este anotimpul în care nu mai putem ascunde de ochii indiscreţi o piele uscată, cu aspect de crocodil, un păr deteriorat sau nişte picioare umflate şi inestetice.


Dacă obişnuieşti să foloseşti tot felul de produse din comerţ, ce-ar fi dacă ţi-ai îndrepta atenţia şi spre măştile făcute acasă? Sunt ieftine şi uşor de pregătit. Iată câteva tratamente naturiste, care îţi vor asigura un aer de prospeţime în această vară caniculară.

Acțiune. Tratamentele faciale te ajută să-ți protejezi tenul împotriva ridurilor premature
Acțiune. Tratamentele faciale te ajută să-ți protejezi tenul împotriva ridurilor premature
masca
Faţă

Argila verde are efecte de curăţare

Ingrediente:
- o lingură de argilă verde
- una-două linguri de suc de portocale natural
- o lingură de brânză de vaci
- trei picături de ulei esenţial de rozmarin


Amestecă toată ingredientele într-un bol, apoi, dacă ai tenul gras, aplică un strat gros din pasta obţinută pe toată faţa. Dacă tenul tău este mixt, aplică masca numai pe zona T. Lasă să acţioneze un sfert de oră, apoi clăteşte cu apă rece. Este suficient pentru piele să-ţi faci această mască o dată pe săptămână.
Folosită în principal pentru tenul gras, argila verde are în special rolul de curăţare a feţei, de eliminare a impurităţilor şi a surplusului de sebum. În plus, luminează tenul.

seminte
Făina de ovăz are efecte calmante

Ingrediente:
- trei linguri de făină de ovăz
- două linguri de oţet din cidru de mere, diluat în aceeaşi cantitate de apă
Amestecă făina de ovăz cu oţetul din cidru de mere diluat astfel încât să obţii o pastă groasă. Aplică masca cu generozitate şi las-o pe faţă până se usucă. Clăteşte şi încheie tratamentul prin aplicarea unei loţiuni hidratante. Ovăzul are calităţi calmante şi este ideal pentru tratarea acneei şi a iritaţiilor cutanate.


Migdalele dulci hidratează

Ingrediente:
- două linguri de fulgi de ovăz
- trei linguri de apă caldă
- două linguri de germeni de grâu sau migdale dulci
Amestecă fulgii cu apa caldă, până se umflă, apoi adaugă uleiul de germeni de grâu sau de migdale dulci. Aplică pe faţă, lasă să acţioneze un sfert de oră, apoi îndepărtează masca.

Corp
Uleiul de portocale este hrănitor

porto
ul
Ingrediente:
- 250 ml de ulei de măsline
- coaja de la o portocală
- zece picături de ulei esenţial de portocale
- zece picături de ulei esenţial de lămâie
- trei picături de ulei esenţial de santal
Încălzeşte în bain-marie uleiul de măsline şi coaja de portocală timp de 30 de minute. Strecoară, apoi adaugă uleiurile esenţiale. După ce să răceşte, pune soluţia obţinută într-un recipient din sticlă cu capac şi depoziteză-l într-un loc ferit de lumină şi căldură. Dacă, după duş, îţi masezi corpul cu acest ulei vei avea imediat o senzaţie de prospeţime. Această soluţie hrăneşte şi hidratează pielea în profunzime. Uleiul se aplică numai după duşul de seară, deoarece uleiurile esenţiale de portocale şi lămâie determină creşterea sensibilităţii faţă de acţiunea radiaţiilor solare.

iaut
Iaurtul dă strălucire părului


Ingrediente:
- un iaurt
- sucul de o lămâie
Amestecă ingredientele într-un bol şi aplică pasta pe tot părul, după ce în prealabil l-ai spălat şi l-ai şters cu prosopul. Lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă rece. Nu ceda tentaţiei de a-ţi uscă părul cu foehnul, pentru că vei anihila efectul tratamentului. Lămâia neutralizează calcarul, deci face părul mai strălucitor. Dacă ai părul închis la culoare, nu te expune la soare cu el încă umed, deoarece riscă să se decoloreze.


0 comments:

Post a Comment

Love is...
© kamasecrets - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace